Snart dags att komma ut ur förrådet


Lite nya och lite gamla favoritsaker som snart är redo att komma ut ur förrådet!

Ganska ny plåtburk


Oanvänd som ligger nerpackad i lagret. Köpt på Ge-Kås.

Äggkopp



Tänk att ägget kan smaka så mycket godare i en ny äggkopp.



Hälsningar ett Mon Amie-fan.

Hortensian solar sig





Favoritblomman efter pelargonen. Klarar dom sig inomhus i kruka tro? Hoppas det!

String

Jag har alltid älskat stringmöbler. Det kommer jag nog aldrig att tröttna på. Lägenheten kommer minst sagt vara fullproppad med stringprylar av olika slag. Har sedan tidigare en golvhylla, bord och en skohylla på lagret ;-)

Nyligen blev samligen utökad med det här som jag kammade hem på en auktion:


Ett långt string-blombord. Ni kan ju gissa vilken sorts blommor som ska trängas där :-)


En gammal stringhylla i fint skick! Fyra teakhyllplan och två vita gavlar. Nu blir det väl fram med slagborren, för lägenheten har betongväggar...

Pelargoner

I år har jag fått ett nytt intresse: Pelargoner.


Jag pysslar, vattnar och pratar med dom ibland ;-)


Och de växer & växer..


Får blommor stora som knytnävar..


Verkar trivas!

Polka

På min önskelista har en Klippanfilt stått högt upp länge. De är så mysiga och varma! Min snälla syster gav mig en i födelsedagspresent nyligen och hon tyckte det var lite lustigt att köpa en ullfilt mitt i smällheta juli :-) Jag tyckte det var en så himla bra grej att önska sig. Det kommer ju en höst.

 

 

 

Världens mysigaste filt.


Stolskjol



Till pinnstolarna har jag skaffat stolskjolar. Bestämde tidigt att jag ville ha rutiga. Nu ska jag bara hitta en passande dyna att lägga i dem också.

Diskställ

Idag hittade jag ett diskställ på Åhléns.


Snirkligt och vitt.


Här ska finporslinet stå och spegla sig.



Ett 2-pack kökshanddukar blev det också. 29kr för båda två. Billigt och bra!

Mer porslin



Fler fynd för senaste loppisrundan. En efterlängtad speceri/kryddburk från Göteborgs porslinsfabrik. Har spanat in sådana länge, men inte fått tag på en till rätt pris.


En söt djup tallrik som heter "Hjärter" från Upsala-Ekeby köpte jag för 15 kr. Inte sett den förut och föll direkt för den fina dekoren.

Nyponblomma och Vallmo

Här nedan är två tallrikar som jag hittade på senaste loppisrundan.


En gammal tallrik med så underbart mönster!

"Nyponblomma"  heter den. Vackert namn tycker jag. En snabb sökning på nätet och det verkar vara en gammal från Gustavsberg? Vet någon mer så skriv gärna i kommentarsfältet :-)


Den andra tallriken har lite grönt mönster.


"Vallmo" heter den och är en gammal tallrik som Rörstrand gjort.



Totalt 15 kronor fick jag betala för de båda tallrikarna. Känslan av att ha två ca 100år gamla tallrikar är häftig tycker jag. De båda skönheterna ska få pryda en tallrikshylla i min kommande lägenhet. Hemskt nöjd är jag!


Nu är det dags att klä om kökssoffan

Hittat ett tyg till kökssoffan!


Det här blev det! Almedahls tyg "Belle Amie" fanns på Åhlens till nedsatt pris.


Hoppas det blir fint!

Blommigt


Har varit på Rusta och kollat in det här överkastet. Vändbart och fint! Blir antingen det här eller ett "lapptäcke" från H&M.

Exakt 6 veckor kvar



Hittade lite mobilbilder på datorn. Här är en bild på när vi varit o fyndat på Förmedlingscentralen och Trästället i Skyrup. De gamla reklamtrycken ska upp på köksväggen är det tänkt. Fågelburen ska få en ljusslinga i. Den franska klockan föll jag direkt för. Gillar allt som känns franskt. Det känns flott. Fransk känsla. Retro. Färg. Pastell. Gammaldags sekelskiftekänsla. Konstiga prylar. Det är min grej det. Känns fint. 6 veckor till inflyttning. Peppen i det alltså!

Lampett



På favoritloppisstället (långt ord det där:) kunde jag inte motstå den här gamla lampetten. Lite bibliotekskänsla sådär. Var inte i världens finaste skick, elen behöver dras om. Det håller jag tummarna att svågern min kan hjälpa mig med!

Mon Amie-kärlek


Det är kanske inte så svårt att lista ut. Jag är hemskt förtjust i Mon Amie-servisen. Har samlat på mig en del av den gamla servisen när jag råkar komma över billiga delar.

När jag fyllde år fick jag de nyproducerade tekopparna! De är mer tebaljor än tekoppar om man jämför med de gamla :-) Härliga att toppa med kusmite vill jag lova!

Rya?



Det här med mattor alltså. Vad för någon jag vill skaffa. Är lite kluven där. I köket önskar jag mig en trasmatta under köksbordet eller längs med diskbänken. En svart eller rosarandig matta på hela 3,5 meter hade varit häftigt! I vardagsrummet då? Jag gillar tanken att sitta i soffan och borra ner fötterna i en mjuk ryamatta kalla höstdagar. Den här lila blev jag väldigt förtjust i!

Rutigt



Gick förbi Hemtex häromdagen och såg de här fina dukarna. Kostade ca 39kr/st. Hade passat fint på mitt perstorpsbord... Får fundera lite. Kunde inte välja färg ;-)

(Blev den mörkblå!)

Skolplansch



Den här ligger nu nerpackad för att snart få pryda en vägg i lägenheten. Tror den skulle passa bra över plåtskåpet eller över kökssoffan. Får provhänga den lite och se var den passar bäst sen :-)

Kökssoffa



Hurra! Idag hämtade jag en kökssoffa. Ända sedan jag var och tittade på lägenheten första gången har jag drömt om en kökssoffa. Så hittade jag den här! Den är ganska liten (bara 120cm lång) så den kommer passa bra i mitt lilla kök. Tyget är slitet, så det tänkte jag byta ut.

Loppis

I lördags var jag och två andra loppisfantaster på en rejäl runda. Fyra olika loppisställen hann vi med under dagen. Och en hel del köp blev det!


En Mazettiburk i plåt för några tior.


En tavla med Carl Larssons motiv "Köket" för 10kr. Jag tänkte ha den i mitt kök såklart!



En pidestal, lite porslin och skohylla blev det också. Bilder på det kommer snart :-)


Soffa

Egentligen så har jag en soffa. En vit nästan oanvänd klippansoffa från Ikea. Det är inget fel på den men för mig är det en "ungdomssoffa" som är stel och obekväm.. Jag tänker lite att jag vill inreda så som jag vill leva. Stel och omysig soffa? Nej tack.

Här är några soffor som jag har spanat lite extra på.


En "howardsoffa" från Mio. Oxford tror jag den heter. Hutlöst dyr men dunderskön. Blir det rea så tar jag mig en rejäl funderare!


En liknande modell hos ett lokalt möbelföretag. Inte lika supermjuk men då kommer man ju upp lättare.
Den var både billigare och större. Tror längden på denna var över 250cm.

Gillar verkligen den här typen av soffor!

Pinnstolar



Gick förbi Röda korset och såg två pinnstolar för 45kr/st. Lägenheten har möblerbart kök och jag tror att de här två kommer passa alldeles perfekt i köket. Ingen bil. Vad gör man? Inga problem.  Jag och min trogna loppisvän tog varsin under armen och cyklade hem dom till mig :-) Nu ska de tvättas, slipas och få lite ny färg!

PEPP!

Lägenheten är en etta på 40 kvadrat, har sovalkov och liten balkong, separat möblerbart kök, klädkammare och badrum/toalett. Nu ska det inventeras bland lådorna i källaren och förrådet.

Garaget är också överfullt av alla blocketmöbler och loppisgrejer jag har släpat hem för att "det får inte plats nu men kan vara bra till när jag får något eget". Bott i kollektiv två gånger förut, men aldrig något helt eget. Nu, äntligen!

1 september flyttar jag in. PEPP!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0