PiedestalGodkväll! Provade att mobilblogga men det fungerade tyvärr inte. Hoppas de löser det snart. Nu är iallafall min piedestal på plats och allt börjar ta form!

I soffanCeanniskudden och Klippanfilten i soffan.

MysMysbelysning.

På soffbordet......finns en skål som snart ska vara toppad med Hemmakvällsgodis.

HallenI min lilla hall står det här skostället i stringmodell. Hittade det på loppis för en tjuga. Bra med tre våningar, ju fler skor som får plats desto bättre.

I stringhyllanGolvhyllan är på plats. Har inte plockat upp så mycket böcker än men några stycken i alla fall. Lite pynt i form av en tekanna och loppisskålar också.

Nu är det pluggpaus och dags för kvällste.

KarlstadJag drömmer ju om en Howardsoffa, men den här är inte fy skam den heller. Ikeas "Karlstad". Något för höga armstöd men färgen kan vara den mest perfekta jag sett. Praktiskt om inte annat. Fast utan schäslong tror jag.

I köksskåpen

Idag tänkte jag att vi ska dyka in i mina köksskåp.


Här har vi det.


Färgskalan går mest i blått, rosa och vitt. Gammalt och nytt.


Lite Swedish grace, Filippa K och loppisglas.

Nya från Lagerhaus.


Mon Amie och Swedish grace i blått.


Lite mer Swedish grace. Älskar små kaffekoppar. Kaffet blir så mycket godare.


Blandade loppiskoppar. Favoriten till höger!


Sen öppnar vi ett annat och hittar glasskålar och tallrikar. Anna, Sture och Hjärter.


Och lite Blå Eld.


Sen har vi min obotliga kärlek till speceriburkar. Men det är en helt annan historia.

Måla måla målaNu har jag (nästan) målat klart pinnstol nummer två och piedestalen. Så himla kul! Nu är det bara kökssoffan kvar...

Pinnstol på plats

Jag har ju som projekt att måla om två stolar, en piedestal och en kökssoffa. Det tar sin lilla tid och nu är iallafall en stol på plats och klar!


Det krävdes tre lager färg för att täcka ordentligt. Nu är den verkligen vit.
En mjuk dyna på sitsen är skönt så man inte får träsmak :-) hittade den på rusta.

Nu ska jag måla vidare!

Blombord och lördag


Soliga underbara lördag! Idag väntar kräftskiva och jag som älskar kräftor räknar ner till ikväll. På bilden ser vi det aningen svårplacerade blombordet som nu har hittat en ganska bra plats. Växterna blir bara större och större. Verkar trivas dom också :-)


Köket

Hej på er!
Tänkte vi skulle ta en liten rundvandring i köket, nu när saker och ting äntligen är lite på plats.


Här har vi köksdelen med de omtalade luckorna.


Fiskar på grytlapparna.


I taket hänger en brun "Bumling". Gammal skolplansch och Carl Larsson-motiv på väggen.


Köksredskapen står i en gammal sockerburk som jag hittat på loppis. Mjölburken tänkte jag ha flingsalt i. Något förvirrande kanske ;-)


Det var allt så länge. Nästa gång öppnar vi köksskåpen!

Byta luckor?

Hyresvärden har erbjudit mig att byta ut köksluckorna. De ligger på beställning, men jag börjar bli tveksam. Dels för att jag är rädd för att det blir "för vitt". Men skåpen behöver verkligen fräschas upp (hyresrätt...) och det är ganska slitet. Men det skär lite i retrohjärtat. Åh vad tycker ni?


Såhär kommer luckorna och handtagen se ut.

Stringhyllan


Golvstringhyllan ska rymma diverse böcker och andra ting är det tänkt.Och här har vi favoritlampan igen. Mycket gjordes då vackrare förr.. Färger. Former. Känsla. En liten del av mig blir så glad varje gång jag ser en välbevarad äldre pryl. Om det så är en lampa eller en kaffekopp. Jag blir alltid lika glad inombords!

Älska köket!

Jag bara älskar mitt kök!

Trearmad golvlampa

 

 

Första lampan i lyan blev den här. Vansinnigt förtjust i lampor och bävar något för elräkningen. Den här hittade jag förra året. Glad jag slog till. Lampskärmarna är som blommor! Tror att den är från 40-talet? Vet någon inbiten retronisse?

 


Lapptäcke

 

Hej på er! Flytten går framåt och har börjat packa upp saker för fullt. Inredningen får ta sin tid. Inte helt nöjd med möbleringen än (har nog möblerat om och bytt ut saker säkert 10 gånger redan, haha!) men det kommer väl! Hittade det här "lapptäcket" på H&M Home. Spanat på det hur länge som helst och nu när det var rea slog jag till. Färgerna är underbara tycker jag!


Flyt!

Ibland händer det:

Sedan tidigare:
  • Nytt golv i kök och hall och klädkammare
  • Nya köksluckor och beslag (på g)
  • Målat i klädkammare (på g)

Jag borde köpa en trisslott!

Mer av lyan

Hej alla! Här kommer en liten rundvandring i den tomma lägenheten:


Här har vi hallen. Till vänster är vardagsrummet och till höger har vi köket.Sovalkoven och del av vardagsrum som jag hoppas (och tror) blir omtapetserat.


Köket som ni ju har sett innan! Gillar verkligen det nya golvet. Nöjd med valet.


Och här har vi badrummet.

(Kameran som sitter i min mobil måste vara det sämsta apple har gjort någonsin. Tar med riktig kamera nästa gång, lovar :-)

MjuktIdag köpte jag två dynor till mina stolar. Så man inte fryser i höst ;-)Tur att jag mätte diametern på stolarna innan jag köpte dom :-) Men det passade ju bra!

SoffdrömmarFick hem reklamblad och drömmer fortfarande om den här soffan...

Välkommen in!


En liten smygtitt på mitt kök..


Och hallen med nylagt golv.

Ojojoj vad dessa kvadratmeter ska fyllas med saker :-)

TurkosGillar verkligen de här ljusstakarna från Åhléns. De turkosa vid första anblicken, men kanske de vita ändå fast med turkosa ljus?

Piedestal

I sommar har jag köpt en piedestal på loppis.


Den hade ganska många fläckar och behövde lite kärlek. Här har jag tvättat av den allt loppisdamm.Här är den grundmålad lite lätt precis som stolarna.

TrearmadDen här hittade jag på loppisen också. Designen liknar Svenskt tenn tycker jag!

Loppislördag

Hade en vän från Göteborg på besök och då var vi ute på loppistur!
Det här hittade jag då:Rosa kaffefat och glasskål i samma serie som jag har sedan tidigare. Har nu samlat ihop ett gäng från olika loppisar. Kul att duka med!En Kockumskanna i fint skick för 30 kr (!)Två lampskärmar till min trearmade golvlampa för 10kr/st. Nu ska jag bara hitta en tredje också ;-)

Grundmålat

Nu har jag fått tillträde till nya bostaden! Tjohoo. Det känns fantastiskt kul. Ska självklart visa lite hur det ser ut där, men innan dess kommer lite bilder på annat smått & gott.Stolarna fick slipas ordentligt då de hade en lackad yta.Lätt grundmålad.Jämförelse i väntan på ett par lager halvblank lackfärg.

RSS 2.0