Byta luckor?

Hyresvärden har erbjudit mig att byta ut köksluckorna. De ligger på beställning, men jag börjar bli tveksam. Dels för att jag är rädd för att det blir "för vitt". Men skåpen behöver verkligen fräschas upp (hyresrätt...) och det är ganska slitet. Men det skär lite i retrohjärtat. Åh vad tycker ni?


Såhär kommer luckorna och handtagen se ut.

Kommentarer
Postat av: Allt det gamla goda

jag tycker inte du ska räds att byta de gula luckorna, den färgen tyckte jag var lite.. hemsk! det ser inte alls för vitt ut, det nya som du visade bild på, men beslagen var kanske lite väl moderna. hittar du gamla beslag som passar i mått kan du ju bara skruva på dem, behålla de som hyresvärden satt dit och skruva tillbaks dem innan du flyttar. så tänkte jag göra om jag hittar några trevliga beslag till mitt vita ikea-kök (också hyres)!

2011-09-15 @ 19:05:30
URL: http://alltdetgamlagoda.blogg.se/
Postat av: monamie ny blogg!

tack! bra tips med beslagen! något att fundera på! eftersom jag gillar färg i övrigt så jag tänka jag kan piffa till det så det inte blir för sterilt :)

2011-09-15 @ 19:13:33
Postat av: Lisa

tjusigt med vita luckor!

2011-09-15 @ 19:22:47
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: Gila

Byt! Cremevitt är snyggare. Men det är du som ska leva med det så...bestäm du ;-)

2011-09-15 @ 20:52:10
URL: http://gilasgrotta.blogspot.com/
Postat av: Eli

Jag har precis skickat våra luckor och lådor för omlackning. Vi fick hela hyreslägenheten renoverad inför inflytt, den var totalsunkig. Men man fick inte välja färg på luckorna, eller köksväggarna, eller kaklet.... så allt blev vitt. Jag har faktiskt varit ledsen på riktigt över vårt fina 50-talskök med originalinredning som inte sett ut som ett 50-talskök utan som en vit steril trist plats. Nästa vecka kommer luckorna tillbaka, ljust gröna. Och så sätter vi dit nya handtag, Stil55 (googla) och fejktickor, som man inte behöver göra sönder luckorna för. MEN, jag är medveten om att den dag vi flyttar måste vi betala ny omlackning tillbaka till vitt och sätta dit de gamla (nya) handtagen.

I vårt fall var det omöjligt att ha kvar allt det vita, så kan inte jag ha det hemma. Men kanske har du högre tolerans. Vad man kan göra som budgetvariant är ju att tapetsera en vägg i köket med en riktig 50-talare, för att få liv i köket.

För jag antar att det rimligaste alternativet, att be värden om en 50-talsfärg (någon trevlig pastell som ljusblå, ljusgul eller mintgrön) är lika kört som i vårt fall? Där var svaret NEJ.

Lycka till med beslutet"

2011-09-16 @ 00:33:14
URL: http://femtiotalsjakten.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag har ju så snäll hyresvärd att jag fått måla halva mitt kök knallrött. Men då bor jag ju privat också i ett gammalt 30-talshus och hyresvärden är en kompis. Jag får svår ångest av vita köksluckor och kan verkligen rekommendera lite färg. Det ger så mycket mer glädje. Buuuu för vitt... :-) Lycka till med valet.

2011-09-17 @ 11:07:48
Postat av: AL

Äsch, glömde skriva in vem jag var i rutorna. NU ser du iaf vem som skrev kommentaren.

2011-09-17 @ 11:09:46
URL: http://skyndafynda.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0